Viikonlopun kunniaksi tein suussasulavaa herkkua jälkkäriksi eli siis Mustikka-valkosuklaa pannaria. Kyseessä on oma muunnokseni pannukakusta. Unohdin ottaa kuvan kokonaisesta pannarista, joten tässä kuitenkin kuva jäljelle jääneestä palasesta (joka ei kylläkään kovin kauan säilynyt )

Teen pannukakut yleensä pyöreisiin piirakkavuokiin, koska mielestäni reunapalat ovat parhaita ja näin jokainen saa reunapalasen Kirjoitanpa tähän ensimmäisen reseptinikin, josko vaikka joku haluaa tätä herkkua kokeilla. Tästä ohjeesta tulee siis yksi piirakkavuokallinen. (Toivottavasti ohjeesta saa selkoa, kun en ole näitä aikaisemmin kirjoitellut. Mutta kysyä saa, jos on epäselvyyksiä.)

Mustikka-valkosuklaa pannari:

Pohja:

2 kananmunaa

2.5 dl maitoa

1.5 dl vehnäjauhoja

1/2 dl kauralesettä (-hiutaleita)

1/4 tl suolaa

1 tl sokeria

1 tl öljyä

Pinnalle: 

Jäisiä mustikoita

70 - 100 g valkosuklaata

Pohjan valmistus: Riko munien rakenne, lisää osa maidosta, jauhot ja leseet/hiutaleet, suola, sokeri ja öljy. Vispaa taikina tasaiseksi ja lisää loput maidosta. Anna hetken aikaa turvota esim. jääkaapissa.

Öljyä pyöreä piirakkavuoka ja kaada taikina vuokaan. Ripottele pinnalle jäisiä mustikoita ja paista 225 asteessa noin 20 min (kunnes pinta on kauniin kullanruskea). Pannarin ollessa uunissa raasta/leikkaa valkosulkaa pieniksi paloiksi. Ripottele valkosuklaa palaset pannarin pinnalle heti uunista ottamisen jälkeen.

Ja ei muuta kuin nauttimaan

Makunautintoa voi vielä täydentää tarjoamalla jäätelöä pannarin seuraksi. Helppoa, nopeaa ja herkullista!

Hyvää viikonloppua ja kiitoksia kommenteista! Niitä on aina mukava saada