Kesäkuussa aloittelin erästä melko suuritöistä käsityöprojektia, joka valmistui tässä ihan vastikään. Tämä projekti kertookin suuresta muutoksesta, joka elämääni on kohdannut. Saamme vauvan. Laskettuaika on noin kuukauden päästä eli marraskuun puolessa välissä.

No sitten tarkemmin tähän käsityöprojektiin, eli kyseessä on kastemekko. Jo useita vuosia sitten olen päättänyt, että kun saan vauvan haluan tehdä itse kastemekon. Ohjekin on ollut valmiiksi katsottuna jo pidemmän aikaa. No nyt sitten lopultakin sain kaivaa ohjeen esiin ja alkaa tekemään mekkoa. Tässä hieman kuvia projektin alkuvaiheilta:

993143.jpg
Ohje on lehdestä Moda 2/2004 malli 25. Ohjeen lankana on Sandnes Mandarin Petit, mutta minä valitsin langaksi kuvassa näkyvän Marks Bianca merceriserat. Kyseinen lanka oli mielestäni juhlavampaa, koska pinta on hieman kiiltävä ja puikkoina kuvan osoittamat 3 mm addit. Ohjeen mukaan lankaa mekkoon ja myssyyn kuluisi yhteensä 700 g, minä ostin varalta yhden ylimääräisen kerän eli lankaa tuli ostettua yhteensä 750 g. Langat siis ostin 20.6.2007 ja samana päivänä kastemekon tekeminen alkoi.

993146.jpg
23.6.07 ensimmäinen kerä lankaa on neulottu. Kastemekon teko siis alkoi helmasta suljettuna neuleena pitsineuletta 325 silmukan verran. Aluksi ohjetta piti seurata tarkasti, mutta suht nopeasti muutaman toiston jälkeen pitsineulemalli jäi mieleen ja oli ihan mukavaa neulottavaa.

993151.jpg
18.7.2007 lankaa on kulunut jo neljä kerää eli 200 g. Huomasin, että yhdestä kerästä tulee noin 10 cm valmista työtä. Helman kokonaispituus tulisi olemaan 90 cm.

993152.jpg
24.7. lankaa on kulunut 250 g (eli 5 kerää) ja helman pituus on n. 50 cm.

993155.jpg
Aluksi kuljetin mekon tekelettä mukana reissulla ym.... tässä on menossa työn kriittisin vaihe. 27.6.07 neuloessani huomasin, että olin tehnyt ajatuksissani noin. 3 cm aikaisemmin yhden kierroksen väärin! Siis kokonainen kierros väärällä kuviolla!! Äitini yritti lohduttaa; "anna olla, ei sitä kukaan huomaa". Mutta kun itse tietää virheen olemassa olon ei sitä voi vain antaa olla. Ja eihän vauvan ensimmäisessä hienossa juhlamekossa saa olla virheitä! Niinpä ei auttanut muu kuin alkaa purkamaan. No itse purkaminenhan oli helppoa, vaikkakin syndäntä riipaisi nykäistä puikot irti ja keriä lankaa pois todellakin noin 3 cm matkan. Mutta sitten se silmukoiden takaisin nostelu..... Siinäpä sitä riitti urakkaa! 325 silmukkaa pitsineuletta.... no kärsivällisyys oli valttia ja yhdeltä istumalta sain tilanteen korjattua (mutta useampi tunti tuli vietettyä tuossa nojatuolissa ährätessä) ja silmukat poimittua takaisin. Tästä opin sen että koko ajan tulee pitää katse työssä ja siihen on todella keskityttävä. Purkaminen EI todellakaan ole mukavaa hommaa! No loppu hyvin kaikki hyvin =)

(Tästä eteenpäin kuvat ovatkin sitten vielä kamerassa, ja USP-kaapeli vielä hakusessa.) Laitan lisäkuvia kastemekon valmistumisesta myöhemmin. Mekko ja myssy ovat nyt siis jo valmiina, tai pientä viimeistelyä vielä tarvitaan, mutta suurin työ on jo takana. =)

Olen tässä saanut muutakin valmiiksi sitten viime päivityksen jälkeen. Mm. neule miehelleni, sekä samaan sarjaan villasukat ja kämmekkäät, 3 paria viime talvelta tuttuja tähtisukkia, parit pienet sukat ja tumput ym.... mutta näistä kuvia ja tarkempaa selostusta myöhemmin.