Heipä hei ihanat blogiystäväni!

Kiitoksia ihanista ja kannustavista kommenteista edelliseen postaukseen. Hyviä arvauksia kuva-arvoitukseen tuli useita, mutta vain yksi osui oikeaan. Palaan tähän myöhemmin tässä postauksessa.

Pukot ovat heiluneet ahkerasti, mutta valmista ei ole vielä tullut. Lähipäivinä luultavasti jotain valmista tulette näkemään.

Ajattelin tässä jakaa teille yhden ruokareseptin (tai ainakin sen tyylisen yritelmän ). Mietin tässä pääni puhki, että mitä tänään syötäisiin. Tuntuu, että samat ruoat pyörivät kehää ja aloin kaivelemaan kaappeja. Kaapin kätköistä löytyi mm. tonnikalaa ja siitä se ajatus sitten lähti. Saanko tarjota Miian Tonnikalapaistosta: 

Ulkonäkö ei ehkä ole kovin houkutteleva, mutta maku oli yllättävän herkullinen.  Yritän tähän vähän rustata ohjetta, jos joku innostuu kokeilemaan.

Miian Tonnikalapaistos: 

Kukkapastaa

Tonnikalakastike: 

n. 1 tl      voita
2 prk      tonnikalapaloja vedessä (tonnikalapalat tomattikastikkeessa voisivat sopia myös erittäin hyvin)

n. 1 dl    vettä

n. 1 dl    ketsuppia (veden ja ketsupin voisi korvata valmiilla tomattimurskalla yms. tomattikastikkeella)

              yrttejä

              suolaa

              mustapippuria

Juustokastike: 

n. 3 rkl   voita

n. 3/4 dl   venhäjauhoja

7,5 dl     maitoa

1,5 - 2 dl   juustoraastetta

                suolaa

                mustapippuria

                muskottia

Keitä kukkapasta ohjeen mukaan kypsäksi.

Juustokastike: Sulata rasva ja sekoita jauhot joukkoon. Lisää maito hiljalleen koko ajan sekoittaen. Kun maito alkaa kiehumaan lisää mausteet ja juustoraaste.

Tonnikalakastike: Sulata voi paistinpannulla ja lisää tonnikala. Sekoita vesi ja ketsuppi kastikkeeksi (tai käytä valmista tomattimurskaa). Lisää tomattikastike tonnikalan joukkoon. Lisää mausteet ja hauduta muutama minuutti.

Kaada voideltuun uunivuokaan vuorotellen; juustokastiketta, kukkapastaa, tonnikalakastiketta jne.... Itse tein kaksi tonnikalakastikeväliä. Viimeiseksi kerrokseksi laitoin juustokastikkeen.

Sitten koko komeus uuniin n. 200 astetta 35 - 45 minuuttia. Tarjoilu raikkaan salaatin kanssa.

 

Mutta sitten tuohon edelliseen kuva-arvoitukseen... Hienoja arvauksia tosiaan tuli useita, mutta Viivin vastaus oli oikea. Eli kyseessä on siis sulaneet auton takavalot. Uuden Vuoden yönä nimittäin siskoni taloyhtiön autokatos poltettiin ja siskonikin auto tuhoutui siinä täydellisesti.  Kuvassa ollut auto oli palaneen katoksen vastapäisestä katoksesta. Melkoinen lämpötila siis ollut, kun noin valotkin olivat sulaneet....

Joka tapauksessa oikein hyvää viikonlopun jatkoa Sinulle ja kiitoksia vierailusta. Seuraavalla kerralla sitten käsitöitä luvassa