Heipä hei ja oikein aurinkoista tiistaita!

Huomasin juuri, etten ole muistanut esitellä mitä olemme tyttöjen kanssa värkänneet. Tässä kun on ollut kevättalven aikana sairastelua niin puuhaa on pitänyt keksiä jos jonkin näköistä ja tässäpä esimerkki värkkäyksistämme:

Huomasitko mistä on kyse? Nämä on siis kaulakorut, jotka on tehty hamahelmi kukista. Ajatus näihin lähti oikeastaan 4-vuotiaalta tyttäreltäni ja sitä sitten yhteistuumin toteuttamaan. Vasemman puoleinen koru on tyttären tekemä. Hän pujoitteli puuvilla lankaan vuoroin helmiä ja hamahelmi kukkia. Hän on itse tehnyt myös kaikki kukat luonnollisesti. Pikku neitikin teki oman korun, mutta se on mennyt niin hyvään talteen etten kuvattavaksi sitä nyt löytänyt. Vasemmalla on sitten minun tekemäni versio. Pitihän sitä äidinkin päästä toteuttumaan luovuuttaan. Pujottelin hamahelmi kukat vuoroin pienten kirkkaiden helmien kanssa helmisiimaan. Lukon kiinnityksen kanssa on vain edelleen pienoisia ongelmia.... Osaisikohan joku enemmän koruja tehnyt blogiystäväni vinkata, miten saan "pääteltyä" siiman niin että se pysyy eikä aukea? Mitähän muuta kivaa näistä hama-helmistä voisikaan keksiä?

Tässäpä vielä pari tarkempaa kuvaa helmistä. Ensin 4-vuotiaan neidin koru: 

Ja sitten oma värkkäykseni: 

No jotain pientä on valmistunut käsityörintamallakin. Nimittäin (jälleen kerran) makkarasukat. Innostuin taas sukan kutomisesta, kun yhden parin sain tehtyä. Siis tällaiset "perinteiset" makkarat sini-harmaa värityksellä tällä kertaa: 

Näidenkin koko on 28 - 30. Eli siis aiempien keltaisten kanssa samaa kokoa.

No sitten lopuksi esittelen vielä yhden tekeleen kaapin kätköistä..... Viime kesänä Turkista ostamani puuvilla lanka on jo tovin tai toisenkin (oikeastaan aika pitkän tovin) ollut puikoilla ja tarkoitus oli tulla mekko, mutta..... No ihan nätin näköinenhän siitä olisi tulossa, mutta jotenkin vain ei tunnu onnistuvan. Liian painava ja mallikin vähän hassu, liian leveä.... Tältä tekele näyttää: 

Purkuun taitaa mennä ja muuntuu joskus hamassa tulevaisuudessa ehkä paidaksi, jakuksi tms... Hmm... no ehkä annan tämän vielä hetken muhia kaapissa ja mietiskelen mitä tämän kanssa teen.

On todella mukavaa huomata, että käyt täällä kurkistelemassa vaikka päivitystahtini onkin viime aikoina ollut vähän hiljaisempaa. Kävijämittarikin jo lähentelee uhkaavasti ihan uusia lukemia! Kurkistapas kävijämittaria vierailullasi ja jätäpäs viestiä, jos kohdallesi sattuu tasalukema.

Kiitoksia vierailusta ja oikein mukavaa aurinkoista viikon jatkoa Sinulle!