Heipä hei ja oikein mukavaa sunnuntai-iltaa!

Minuun iski varsinainen ompeluvimma ja tämän päivän ompelukone onkin surissut hyvän tovin. Lopputuloksena lisää keväisiä myssyjä. Ystäväni halusi tyttärelleen samanlaiset kevät myssyt kuin tytöilleni aiemmin ompelin, joten eipä muuta kuin tuumasta toimeen. Toiveena oli samanlainen pinkki ja ruskea myssy. Pinkin myssyn tein samalla omalla mallilla kuin edellisetkin, mutta ruskea kangas oli tavallista trikoota joustofroteen sijasta ja siinä meinasikin tulla ongelma. Mutta onneksi täältä blogimaailmasta ihanilta blogiystäviltä saa upeita vinkkejä! Hilkka blogissaan Mummon mussukat ja taide oli juuri samoissa puuhissa kuin minäkin ja häneltä sainkin oivallisen ohjevinkin neliöpipon tekoon blogista Käsityön riemua. Ikävä kyllä saumuria en omista, joten ihan normaalilla ompelukoneella piti pärjätä. Pari ensimmäistä myssyä meni harjoitellessa, mutta sitten sainkin ihan sopivan kokoisia.

Tässäpä kuva tämän päivän ompeluista: 

Kaksi ylintä ovat ystäväni tyttärelle. Ruskea on kaksinkertainan trikoo myssy ja pinkki yksinkertainen joustofrotee myssy resorilla. Koristeena näissä toivomuksen mukaan valkoisia kukkia. Toivottavasti ovat sopivan kokoisia ja muutenkin mieluisia.

Alarivillä sitten kaksinkertaisia neliömyssyjä. Keskimmäisen raidallisen tein ensin. Se on joustofroteeta. Siitä tulikin ehkä hieman liian paksu ja muutenkin vähän hassun mallinen, no pienemmän neidin päähän tuntui istuvan hyvin. Vasemmalla minun päähän sopiva ohuemmasta trikoosta oleva myssy ja oikealla isomman neidin pään mukaan mitoitettu myssy (tässä näkyy miten sauma on keskellä takana).

On taas myssy poikineen, vielä ainakin yksi on työn alla, mutta eipä siitä vielä sen enempää....

Vielä tähän lopuksi haluan tarjota Sinulle suklaapannaria kera herkullisten karhunvadelmien:

Kiitoksia vierailusta ja oikein mukavaa alkavaa viikkoa Sinulle!