Hei ja oikein mukavaa Äitienpäivän iltaa Sinulle!

Sain tänään vihdoin ja viimein valmiiksi mekot tytöille. Nämä ovat olleet työn alla jo hyvän tovin. Itse mekkojen virkkaaminen/neulominen sujui varsin vauhdikkaasti, mutta se viimeistely.... Miksi se on aina niin työlästä?! No tässäpä kuva mekoista ja sen jälkeen vähän lisätietoja (älä välitä pikku mallin nyrpeästä ilmeestä ): 

Aluksi virkkasin yläosan ja sen reunasta poimin silmukat helmaa varten. Eli helma on neulottu ylhäältä alaspäin. Helman alareunaan virkkasin vielä muutaman kierroksen, jotta se pysyisi paremmin suorassa. Eli siis kaikki reunukset (pääntie, kädentiet ja helma) on viimeistelty rapuvirkkauksella. Pääntien ja kädenteiden viimeistely tuotti pienoisia ongelmia, mutta lopulta (muutaman epäonnistuneen yrityksen jälkeen) sain ne onnistumaan. Lisäksi virkkasin vielä pinkkejä kukkia somisteeksi ja vähän väriä tuomaan. Taitaa olla kevättä rinnassa, kun nyt joka paikkaa noita kukkasia laitan. Tässä vielä lähikuva mekkojen yläosista: 

Mekoissa on lankana Novitan Miami ja itse asiassa vain yksi kerä violettia piti ostaa, kaikki muut langat löytyivät valmiina kaapista. Vielä vähän reilut nämä ovat, mutta hyvällä tuurilla mahtuvat vielä seuraavanakin kesänä päälle. Mieluisat mekot olivat ja tämä päivä onkin Äitienpäivää juhlittu uusissa kesämekoissa.

Tässäpä vielä toinen kuva tämän päivän isommasta kakusta. Nakkasin vielä "pyörylöitä" (kuten tytöt sanovat) kakun päälle ennen tarjoilua. Taustalla on myös äitienpäivälahjaksi saamani peilit. Varsin nerokas idea CD-levyjen uusiokäyttöön. Nämä tytöt ovat askarreleet päiväkodissa.

Oikein mukavaa ja aurinkoista alkavaa viikkoa Sinulle ja kiitoksia vierailusta!

PS: Aiemmin pyysin tasaluvun saajaa ilmoittautumaan, sattuikin niin, että ilmoitus tuli minulle tekstiviestillä. Eli siis yksi harvoista ystävistäni, jotka tietävät blogistani, sattui kurkistamaan tänne sopivalla hetkellä. Onnittelut J:lle!!! Ehkäpä postipoika muistaa sinua jossain vaiheessa tässä kesän korvalla....