Heipä hei!

Tovi on vierähtänyt viimeisimmästä kirjoituksestani. Syksy on ollut kiireistä aikaa monenmoisen projektin parissa. Käsitöitäkin on tullut värkättyä, mutta en ole ehtinyt tänne päivittelemään. Mutta esittelen nyt juuri valmistuineet säärystimet. Nämä olen tilaustyönä tehnyt työkaverilleni:

Lankana on Novitan 7 Veljestä ja puikkoina 4.5 mm sukkapuikot. Toiveena oli kahdet ruskean sävyiset säärystimet ja tällaiset niistä sitten tuli. Mukavan lämpöisät ja ihan kivan näköiset. Toivottavasti ovat mieluisat .

Aikaa vievänä projektina minulla on ollut wc-remontti työn, lasten hoidon ja muun harrastustoiminnan ohella. Sellaista pientä pintaremonttia No tässäpä näette lopputuloksen ja kerron vähän, että mitä tulikaan tehtyä: 

Wc oli alunperin ihan järkyttävä, patterin kohdalla oli iso vanha kaapinrotisko, joka purettiin patteriremontin yhteydessä. Ja siitäpä remontti saikin alkusysäyksen. Kaapin takaa nimittäin puuttui panelit ja seinä oli ihan hirvittävän näköinen muutenkin. Niinpä siis lisättiin panelit puuttuvalle alueelle eli patterin tausta on uutta panelia. Alunperin paneli oli sellaista vanhaa tummunutta puuta, joten maalasin sen vaaleammaksi. Maalasin myös siniset kaakelit vaaleaksi. Aivan mahtavaa tuo kaakelimaali! Lavuaarin puun väriset ovet maalasin myös valkoiseksi ja vaihdoin nupit. Seinien välitilaan löysin sattumalta aivan ihastuttavaa tapettia. Kattolista on paksu koristelista, jonka maalasin tapetistakin löytyväksi tumman viininpunaiseksi. Katto on myös alkuperäinen. Se oli myös tummunutta puutta, joten sekin sai uuden valkoisen maalikerroksen. Peilinä on isohko hopeakehyksinen peili (tapetissa on myös hopean vivahdetta) ja lamppuna spottivalo. Peiliseinä on kaakelia/vaaleaksi maalattu ja muut seinät ovat panelia/tapettia. Eli siis tällaista pientä pintaremonttia olen tässä värkkäilyt. Yllättävän paljon aikaa menee noinkin pienen huoneen kunnostamiseen, mutta lopputulokseen olen varsin tyytyväinen Tarkoituksena ei ollutkaan tehdä täysin uutta vaan ajatuksena oli hyödyntää niin paljon vanhaa kuin vain mahdollista. Monia uusia taitojakin opin tässä remonttia tehdessä mm. jiirien teon. Olen nimittäin kaikki listan sahannut ja kiinnittänyt ihan omin pikku kätösin . Nyt minua iskikin varsinainen remonttikärpänen ja seuraavia projekteja onkin jo suunnitteilla. Aikataulu on tosin vielä avoin, mutta huolella suunniteltuhan on jo puoliksi tehty

Tässäpä vielä toinen kuva, jossa näkyy ehkä vähän paremmin tuo kattolista ja tapettikin: 

 

Mutta nyt tähtisukkien pariin, tilaustyöt nekin. Oikein tunnelmallista syksyn jatkoa ja ensilunta odotellen: 

Eikö olekin aivan syötävän suloinen tuo PartyLiten Lumottu Piparkakkutalo? Kiitoksia vierailusta!