Kiitoksia ihanista kommenteista

Sain juuri pääteltyä ensimmäset tilaussukat. Eli nämä pinkit makkarasukat menevät työkaverini tyttärelle ja ovat samalla sukkasadon neljäs parini: 

Mallina jälleen oma perussukkamalli "makkara" varrella, sukkien koko on 34 - 35. Lankana on luonnonvalkoinen ja pinkki 7 veljestä. Meinasi vähän jännitys tiivistyä, kun pinkki lanka loppui toisessa sukassa juuri ennen kärkikavennuksia. Ehdin jo säikähtää, että mistä saan lisää lankaa, koska tämä värihän ei ilmeisesti ole enää valikoimassa. No onneksi lankakätköjen uumenista löysin pienen nöttösen juuri tätä samaa lankaa ja sain sukat valmiiksi . Tässäpä jälleen hyvä todistus siitä, ettei kannata ikinä heittää lankaa pois . Neuloin nämäkin ihanilla bambupuikoillani. Olen täysin hullaantunut bambuihin vaikka aluksi epäilinkin niiden kestävyyttä. Ovat ihanan kevyet ja lanka luistaa tosi hyvin.

Seuraavaksi haluan kertoa sinulle yhden pienen vinkin. Minulle on nimittäin aiheuttanut päänvaivaa lasten villasukkien, lapasten yms pikkuvaatteiden nimeäminen päiväkotia varten. Tokihan nimilappuja saa tilattua tai voi ommella esim. kanttinauhasta nimilapun. Mutta tuntui liian suurelta urakalta alkaa ompelemaan jokaiseen sukkaan ja lapaseen lappuja.... Olenkin ratkaissut ongelmani näin (pahoittelen kuvan huonoa laatua):

Ostin apteekista rullan teippiä, maksoi muistaakseni alle 2 €. Ilmeisesti on jotain tukiteippiä yms. Teipissä on sellainen kangasmainen pinta, johon on hyvä kirjoittaa nimi ja sitten ei muuta kun leikataan sopiva pätkä ja liimataan sukkaan, lapaseen tms. Helppoa, nopeaa ja vaivatonta. Teippi tuntui tarttuvan tosi hyvin neulottuunkin pintaan kiinni, mutta en osaa vielä sanoa miten tulee käytössä kestämään. Mutta minäpä ilmoittelen, kunhan saadaan kunnolla testattua teipin kestävyys. Apteekin farmaseutti oli vähän ihmeissään kun kyselin kangasmaista teippiä lastenvaatteiden merkkausta varten, mutta hyvin avuliaasti lähti sitten sopivaa teippiä kanssa etsimään . Miten sinä merkitset pikkuvaatteet? Olisi hauska saada uusia ideoita ja vinkkejä. Niin ja tuo merkkaamani "juttu" tuossa kuvassa tulee tarkempaan esittelyyn lähipäivinä kunhan saan toisenkin valmiiksi .

Tässäpä kaikki tällä erää.

Oikein mukavaa viikonlopun jatkoa Sinulle!

Mukavia hetkiä perheen, ystävien ja käsitöiden parissa.